Ovesno-pohankové košíčky plněné čoko krémem

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Mezitím si smíchejte všechny ingredience na těsto a měla by vám vzniknout lepkavá hmota, kterou následně vtlačíte do formy na muffiny. Pečte prvních 15 min při 200 stupních, poté snižte na 180 stupňů a pečte dalších 20 min nebo podle barvy, dokud nejsou krásně zlaté a křupavé. Nakonec vytáhněte a nechte úplně vychladnout. Na krém si nejdříve rozmixujte namočené kešu a datle a postupně přidávejte zbytek ingredience (kokosové mléko jsem přidávala po lžičkách dle konzistence a citrón dle chuti). Hotovým krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte a nechte odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny.

Více receptů od Hannpettsfood na https://www.instagram.com/hannpettsfood/

Ingredience

  • 150 g pohankových pukanců
  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 50 g rozdrcených mandlí
  • 100 g namočených a rozmixovaných datlí
  • lněné vajíčko (smícháte mletá lněná semínka s vodou, necháte odstát 20 min. a vznikne vám takový gel)
  • trošku vody/rostlinného mléka dle konzistence
krém:
  • hrnek namočených kešu
  • 150 g namočených datlí
  • kokosové mléko
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 50 g kakaového másla
  • 5 lžic raw kakaového prášku
  • citrón
 
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: