Jablečno-ovesné vláčné cookies s goji, jablkem a datlovým sirupem

Vločky rozmixujeme na jemno, přidáme mouku, prášek do pečiva a promícháme. Následně dodáme vejce a mléko, tak aby vznikla konzistence těsta (né řídké jako palačinky, ale ne extrémně husté, aby v něm lžíce stála). Přidáme skořici, sladidlo dle chuti a nastrouhané jablko. Důkladně promícháme, aby vznikla ucelená hmota. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem a na něj klademe hromádky, ze kterých tvoříme sušenky/cookies. Jakmile jsme spokojeni s tvarem, poklademe na vrch goji, kousek jablka, posypeme skořicí a polijeme datlovým sirupem.
Pečeme do zlatova.

Více receptů od Celiaxmoni na https://www.instagram.com/celiaxmoni/

 

Ingredience

 
  • 120 g ovesných vloček
  • 140 g rýžové/grahamové/hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • skořice
  • 120 - 150 ml mléka
  • datlový sirup (nebo med)
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • goji
 
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: