Špenátová polévka

Najemno nakrájejte, cibuli osmahněte na rozpáleném oleji, přidejte česnek a ovesné vločky a restujte dozlatova. Přidejte špenát, opět restujte, zalijte mlékem a 5 minut povařte. Pak rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a zjemněte smetanou. Podávejte s opečenými kostičkami bílého chleba a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepřete.

Ingredience

  • 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček Emco
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • smetana
  • parmezán
  • sůl, pepř
Další recepty v kategorii: Polévka , Velikonoce , Ovesné vločky
Ohodnotit recept: