Cheesecake s ořechy

 

Sušenky rozmixujeme v robotu nebo je vložíme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs nasypeme na dno kulaté formy (o průměru cca 24 cm) vyložené pečícím papírem a přitlačíme skleničkou. Dáme na půl hodiny chladit do lednice.
Ve větší míse rozmícháme mascarpone, sýr a oříškový krém, opatrně přidáme našlehanou smetanu. Nakonec přimícháme želatinu připravenou dle návodu. Směs nalijeme na vychlazený korpus a necháme chladit minimálně 4 hodiny. Servírujeme posypané drcenými pistáciemi a lískovými oříšky. Můžeme pokapat medem 🙂

Ingredience

  • 180 g sušenek Digestive originál
  • 100 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g mascarpone
  • 250 g sýru Philadelphia
  • 300 g oříškového krému
  • 10 g plátkové želatiny
  • pistácie, lískové oříšky