Kokosový cheesecake
Na korpus zpracujte sušenky na drobky. Přidejte máslo a kokos, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečícím papírem. Na dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravený korpus dejte chladit. Dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citrónovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs nalijte na korpus a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C cca 40 minut nebo tak dlouho, než náplň sedne. Nechte ve formě vychladnout a podávejte.
Ingredience
- 300 g ricotty
- 300 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko..)
- 130 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
- 2 lžíce limetové šťávy
- Na korpus: 150 g Emco ovesných sušenek kokosových, 60 g strouhaného kokosu, 50 g rozpuštěného másla