Vánoční cheesecake

 

Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dejte na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
Smíchejte mascarpone, tvaroh (případně Lučinu), zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a rum. Tuto směs nalijte na upečený sušenkový základ. Dejte do trouby a pečte cca 30 minut (troubu během pečení neotevírejte). Zkontrolujte, zda jsou okraje dortu pevné, uprostřed by se měl dort třást jako puding. Dort nechte vychladnout v otevřené troubě.
Pak dejte dort na pár hodin chladit do lednice. Hotový dort zdobte dle příležitosti a preferencí svých chutí… sušenými brusinkami, větvičkou rozmarýnu, cukrovými kuličkami atd.

Ingredience

  • 200 g Digestive Originál
  • 70 g másla
  • 300 g jemného tvarohu (případně Lučiny)
  • 300 g mascarpone
  • 250 ml zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 lžíce rumu nebo rumového extraktu