Bircher Müsli alias kaše přes noc

V misce smícháme vločky s mlékem, čerstvou pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou, s chia semínky a javorovým sirupem. Podle chuti pak nastrouháme trošku citrónový a pomerančový kůry (kůru pořádně umyjte, pokud nemáte BIO). Všechno promícháme, zakryjeme, aby to nenačichlo jiným jídlem a necháme uležet přes noc v lednici. Ráno kaši promícháme a nastrouháme do ní ještě půlku jablka nahrubo. Případně můžeme lehce naředit mlékem, pokud je směs na vás moc hustá. Taky případně můžete ještě dosladit sirupem. Na závěr jsem kaši dozdobila ovocem, granolou a čerstvě nasekanou mátou.

Více receptů Kateřiny Lustigové najdete na mycookingdiary.cz.

Ingredience

  • 100 g jemných ovesných vloček Emco
  • 200 ml mléka (typ mléka záleží na vás – kokosové, mandlové, sójové, klasické kravské..)
  • 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek
  • šťáva z půlky citrónu
  • citrónová a pomerančová kůra podle chuti
  • 1/2 nastrouhaného jablka i se slupkou (mám ráda ty zelený kyselý)
  • Na dochucení: ovoce podle chuti, granola (ideálně domácí), čerstvá máta, javorový sirup
Další recepty v kategorii: Snídaně
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: