Linecké cukroví

Na lžičce másla opražíme do křupava ovesné vločky. Po vychladnutí je ještě rozemeleme (můžeme rozsekat v mixéru) na jemnou směs. Z mouky, vloček, cukru, vanilkového extraktu, citrónové kůry, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu proležet přes noc. Na pomoučněné podložce vyválíme těsto na tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Podle chuti můžeme cukroví potřít rozšlehaným bílkem a sypat jemně drcenými oříšky nebo nechat jen tak. Pečeme zvolna v předehřáté troubě (150 °C)  cca 10 min. Po vychladnutí potřeme rybízovou marmeládou a slepujeme.

Ingredience

  • 150 g jemných ovesných vloček Emco
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 190 g másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 2 ks žloutku
  • 1 ks bílku
  • jemně drcené oříšky, rybízová marmeláda
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky , Vánoce
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: + + + + +