Jablečno-ovesné vláčné cookies s goji, jablkem a datlovým sirupem
Vločky rozmixujeme na jemno, přidáme mouku, prášek do pečiva a promícháme. Následně dodáme vejce a mléko, tak aby vznikla konzistence těsta (né řídké jako palačinky, ale ne extrémně husté, aby v něm lžíce stála). Přidáme skořici, sladidlo dle chuti a nastrouhané jablko. Důkladně promícháme, aby vznikla ucelená hmota. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem a na něj klademe hromádky, ze kterých tvoříme sušenky/cookies. Jakmile jsme spokojeni s tvarem, poklademe na vrch goji, kousek jablka, posypeme skořicí a polijeme datlovým sirupem.
Pečeme do zlatova.
Více receptů od Celiaxmoni na https://www.instagram.com/celiaxmoni/
Ingredience
- 120 g ovesných vloček
- 140 g rýžové/grahamové/hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- skořice
- 120 - 150 ml mléka
- datlový sirup (nebo med)
- 1 vejce
- 1 jablko
- goji