Ovesné voňavé jablečné muffiny s korpusem z ořechů a goji

Dáme si vařit vodu do konvice, kterou poté zalijeme goji a necháme je změknout. Následně goji rozmixujeme, přidáme ořechy a kokosový olej, a sladidlo dle chuti. Vznikne nám hustá hmota, kterou vyložíme dno formiček na muffiny (předem je forma vymazaná a vysypaná). Dáme péct cca na 5 minut při 180 stupňích. Těsto – vločky rozmixujeme najemno, přidáme mouku, prášek do pečiva a promícháme. Následně dodáme vejce a mléko, tak aby vznikla konzistence těsta (né řídké jako palačinky, ale ne extrémně husté, aby v něm lžíce stála). Přidáme skořici, sladidlo dle chuti a jablko se slupkou na kostičky. Důkladně promícháme, aby vznikla ucelená hmota. Tuto hmotu poklademe na korpus z goji, který jsme vyndali z trouby. Nalijeme těsto do 3/4 formy na muffiny, ozdobíme jablkem a dáme péct do zlatova cca na 25 minut.

Více receptů od Celiaxmoni na https://www.instagram.com/celiaxmoni/

 

Ingredience

  • 120 g ovesných vloček
  • 140 g rýžové/grahamové/hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • skořice
  • 120 - 150 ml mléka
  • datlový sirup (nebo med)
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • goji na korpus:
  • kokosový olej
  • sladidlo
  • ořechy dle chuti (já dala vlašské)
  • 1/2 hrnku goji
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: