Ovesná kaše s hruškou a borůvkami
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Postup:
Do menšího hrnce dáme vodu, třtinový cukr, skořici, nové koření, badyán a šťávu z citronu. Hrušky umyjeme, oloupeme a dáme je do hrnce vařit. Jakmile dosáhne voda bodu varu, vaříme v ní hrušky (na mírném plameni) ještě 15-20 minut. Může to být i méně, záleží, jak moc jsou hrušky zralé. Připravené jsou, jakmile změknou.
Mezitím opražíme na suché pánvičce vločky, přidáme lněné semínko, rýžový sirup, promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Kaši dáme do misky, posadíme do ní hrušku, kterou jsme mezitím nechali okapat na papírové utěrce. Dozdobíme mandličkami, borůvkami, několika semínky lnu a podle chuti zakapeme sirupem či medem.
Ingredience
- 2 středně velké zralejší hrušky (použila jsem hrušky červené)
- 1 lžíce třtinového cukru
- šťáva z 1/2 malého citronu
- 1 celá skořice
- 2 kuličky nového koření
- 1 badyán
- 1 litr vody
Na kaši
- 100 g jemných ovesných vloček Emco s vlákninou
- 500 ml mandlového mléka
- 10 g rýžový sirupu (nebo med, případně jiný sirup dle chuti)
- 5 g lněného semínka (rozmixovaného)
- plátky mandliček (na sucho opražených)
- čerstvé kanadské borůvky (množství dle chuti)
- sirup nebo med na zakapání kaše v misce