Ovesná kaše s hruškou a borůvkami

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 2

Postup:

Do menšího hrnce dáme vodu, třtinový cukr, skořici, nové koření, badyán a šťávu z citronu. Hrušky umyjeme, oloupeme a dáme je do hrnce vařit. Jakmile dosáhne voda bodu varu, vaříme v ní hrušky (na mírném plameni) ještě 15-20 minut. Může to být i méně, záleží, jak moc jsou hrušky zralé. Připravené jsou, jakmile změknou.

Mezitím opražíme na suché pánvičce vločky, přidáme lněné semínko, rýžový sirup, promícháme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Kaši dáme do misky, posadíme do ní hrušku, kterou jsme mezitím nechali okapat na papírové utěrce. Dozdobíme mandličkami, borůvkami, několika semínky lnu a podle chuti zakapeme sirupem či medem.

Ingredience

  • 2 středně velké zralejší hrušky (použila jsem hrušky červené)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z 1/2 malého citronu
  • 1 celá skořice
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 badyán
  • 1 litr vody

Na kaši

  • 100 g jemných ovesných vloček Emco s vlákninou
  • 500 ml mandlového mléka
  • 10 g rýžový sirupu (nebo med, případně jiný sirup dle chuti)
  • 5 g lněného semínka (rozmixovaného)
  • plátky mandliček (na sucho opražených)
  • čerstvé kanadské borůvky (množství dle chuti)
  • sirup nebo med na zakapání kaše v misce