Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce
Margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky. Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír a pečeme v troubě přibližně 10 minut. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků.
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím.
Ingredience
- 100 g jemných ovesných vloček
- 40 g kvalitního margarínu
- 80 g směsi sušeného ovoce (meruňky, broskve, švestky)
- 1 vejce
- lžička tekutého sladidla stévie nebo 66 g cukru