Špenátovo-pažitkové ovesné lívance plněné sýrem

Z ovesných vloček, prášku do pečiva a vejce si vytvoříme hmotu. V tyčovém mixéru si rozemeleme na drobno hrnek špenátu a malý svazek pažitky (raději dejte méně než více, je hodně aromatická). Tuto zelenou směs přidáme do hmoty z ovesných vloček a vytvoříme jednolité těsto. Bude-li moc tuhé, zředíme mlékem a naopak bude-li málo zelené, přidáme rozmixovaný špenát. Osolíme/opepříme. Lívanečník si nahřejeme, vymažeme olejem (teplota by neměla být na nejvyšší stupeň). Na dno lívanečníku nalijeme směs a přidáme kolečko sýru (které jsme si vyřezali skleničkou nebo hrnkem) a poklademe další ovesno-špenátovou vrstvou. Po usmažení jedné strany obrátíme na druhou, aby se lívance prosmažili z obou stran. Výsledné lívance naskládáme na sebe a podáváme s bylinkami a rajčaty. Dobrou chuť.

Více receptů od Celiaxmoni na https://www.instagram.com/celiaxmoni/

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • pažitka
  • špenát
  • sýr dle chuti
  • rajčata na ozdobu
  • sůl/pepř
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: