Valentýnské donuty s mrazem sušeným ovocem

Prosátou mouku s moučkovým cukrem osolíme, přidáme rozdrolené droždí, vanilkový cukr a dobře promícháme. Pak přidáme vejce, změklé máslo, mléko a zpracujeme na vláčné těsto.

Těsto necháme kynout na teplém místě asi 30 minut, poté propracujeme a necháme nakynout na dvojnásobek. Rozválíme na plát silný 2 cm a vykrajujeme srdce nebo jiné tvary.

Vykrojené tvary rozložíme na pomoučněný vál, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut kynout. Donuty smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách do zlatohněda a necháme okapat na savém papíře.

Z prosátého cukru, 5 lžic horké vody a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu, do které přidáme rozdrcené mrazem sušené ovoce dle chuti (doporučujeme maliny nebo jahody). Vychladlé donuty do polevy namáčíme a dozdobíme taktéž sušeným ovocem.

Ingredience

  • 520 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • sůl
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 220 ml mléka
  • olej na smažení
Na polevu:
Další recepty v kategorii:
Ohodnotit recept: