Velikonoční sušenky s vločkami a arašídovým máslem

Předehřejeme si troubu na 175 °C. Arašídové máslo, máslo a cukr dáme do mísy a šleháme do jemné hmoty (přibližně 1 minutu). Nakonec vmícháme vejce. V jiné misce si promícháme vločky a jedlou sodu. Sypkou směs přidáme k tekuté směsi a promícháme.

Připravíme si pekáč vyložený pečicím papírem. Rukama si nabereme menší koule, které pak trošku stlačíme do silnějších placek. Nakonec ozdobíme lentilkami.

Pečeme 9 až 12 minut, záleží na velikosti sušenek. Sušenky necháme na pekáči vychladnout a můžeme servírovat

Ingredience

  • 70 g Emco jemných ovesných vloček s vlákninou
  • 150 g arašídového másla (pokojové teploty)
  • 50 g změklého másla
  • 1 vajíčko pokojové teploty
  • 100 g hnědého cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • lentilky dle chuti :-)
Další recepty v kategorii:
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Ovesné vločky jemné s vlákninou, 500 g
Ohodnotit recept: