Veganské „Mandu“

 

Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli a vody. Pořádně ho zpracujeme po dobu cca 7-8 min, dokud nebude dokonale hladké. Hotové těsto vytvarujeme do hladkého válce a zabalíme do strečové folie, aby nevysychalo a pustíme se do přípravy náplně. Nejdříve si oloupeme mrkev, dýni a nastrouháme je na tenké proužky. Na rozehřáté pánvi si orestujeme šalotku, přidáme mrkev s dýní, osolíme a opepříme. Přidáme trošku vývaru (ne moc), nameleme ovesné vločky (2-3 lžičky dle konzistence) a restujeme dokud směs trošku nezměkne, poté vypneme oheň a vyjmeme z plotny. Vymačkáme vodu z tofu (aby těsto nebylo moc mokré) a nadrolíme ho do směsi. Nakrájíme zbytek surovin a také přidáme do směsi. Směs dochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem (nebo olivovým), solí a pepřem dle chuti, promícháme a dáme na stranu. Nakonec rozdělíme těsto na pravidelná kolečka a vyválíme kulatý tvar. Dejte pozor, aby okraje byly tenčí než prostředek. Prostředek těsta naplníme směsí (ne moc, jinak se bude těsto trhat), potřeme okraje vodou, „uzavřeme“ a vidličkou ještě přišpendlíme okraje. Hotové dílo ještě potřeme olivovým olejem a uvaříme v páře cca 15-20min (dokud těsto trosku nezprůhlední).

Více receptů od Hannpettsfood na https://www.instagram.com/hannpettsfood/

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2/3 hrnku vody
Náplň:
  • zeleninový vývar (voda)
  • ovesné vločky jemné
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 menší máslové dýně
  • 100 - 150 g tofu
  • koriandr
  • hrst špenátu
  • jarní cibulka
  • šalotka
  • sůl, pepř
  • sezamový olej (olivový olej)
  • sójová omačka

K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: