Veganské „Mandu“
Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, soli a vody. Pořádně ho zpracujeme po dobu cca 7-8 min, dokud nebude dokonale hladké. Hotové těsto vytvarujeme do hladkého válce a zabalíme do strečové folie, aby nevysychalo a pustíme se do přípravy náplně. Nejdříve si oloupeme mrkev, dýni a nastrouháme je na tenké proužky. Na rozehřáté pánvi si orestujeme šalotku, přidáme mrkev s dýní, osolíme a opepříme. Přidáme trošku vývaru (ne moc), nameleme ovesné vločky (2-3 lžičky dle konzistence) a restujeme dokud směs trošku nezměkne, poté vypneme oheň a vyjmeme z plotny. Vymačkáme vodu z tofu (aby těsto nebylo moc mokré) a nadrolíme ho do směsi. Nakrájíme zbytek surovin a také přidáme do směsi. Směs dochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem (nebo olivovým), solí a pepřem dle chuti, promícháme a dáme na stranu. Nakonec rozdělíme těsto na pravidelná kolečka a vyválíme kulatý tvar. Dejte pozor, aby okraje byly tenčí než prostředek. Prostředek těsta naplníme směsí (ne moc, jinak se bude těsto trhat), potřeme okraje vodou, „uzavřeme“ a vidličkou ještě přišpendlíme okraje. Hotové dílo ještě potřeme olivovým olejem a uvaříme v páře cca 15-20min (dokud těsto trosku nezprůhlední).
Více receptů od Hannpettsfood na https://www.instagram.com/hannpettsfood/
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2/3 hrnku vody
- zeleninový vývar (voda)
- ovesné vločky jemné
- 1 větší mrkev
- 1/2 menší máslové dýně
- 100 - 150 g tofu
- koriandr
- hrst špenátu
- jarní cibulka
- šalotka
- sůl, pepř
- sezamový olej (olivový olej)
- sójová omačka