Velikonoční linecké pečivo
10 minut + přes noc v lednici1 porce
Změklé máslo, cukr, vejce, mouku, vanilkový cukr a citronovou kůru propracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet v lednici. Z těsta vyválíme tenký plát, z něhož vykrajujeme vajíčka a další velikonoční tvary (dle vykrajovátek, která máte k dispozici). Ty dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C na 5 minut.
Upečené tvary lineckého pečiva dozdobíme polevou a mrazem sušeným ovocem – ideální jsou maliny nebo jahody.
Ingredience
- 240 g moučkového cukru
- 500 g másla (změklého)
- 1 vejce
- 750 g hladké mouky
- 10 g vanilkového cukru
- 1 citron (nastrouhaná kůra)
- cukrová poleva
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: