Valentýnské donuty

Předehřejeme si troubu na 175 °C a vymažeme si formy na donuty máslem a cukrem. Vejce a cukr vyšleháme lehce do pěny, přidáme smetanu, mléko, kůru z pomeranče a máslo. Směs promícháme a nakonec přidáme mouku smíchanou se sodou.

Formy plníme cukrářským sáčkem a pečeme 15 minut. Na upečené donuty dáme polevu z moučkového cukru a pomerančové štávy a nakonec je dozdobíme malými kousky mrazem sušených jahod nebo malin.

Přejít na nabídku mrazem sušeného ovoce

Ingredience

(na 6 kusů)
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 65 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g zakysané smetany
  • kůra z pomeranče a nebo citrónu
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • Poleva z moučkového cukru a pomerančové šťávy
  • Emco mrazem sušené jahody nebo maliny
Další recepty v kategorii:
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jahody, 30 g
Ohodnotit recept: