Velikonoční linecké pečivo

Změklé máslo, cukr, vejce, mouku, vanilkový cukr a citronovou kůru propracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet v lednici. Z těsta vyválíme tenký plát, z něhož vykrajujeme vajíčka a další velikonoční tvary (dle vykrajovátek, která máte k dispozici). Ty dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C na 5 minut.

Upečené tvary lineckého pečiva dozdobíme polevou a mrazem sušeným ovocem – ideální jsou maliny nebo jahody.

Ingredience

  • 240 g moučkového cukru
  • 500 g másla (změklého)
  • 1 vejce
  • 750 g hladké mouky
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 citron (nastrouhaná kůra)
  • cukrová poleva
Další recepty v kategorii:
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Maliny, 30 g
Ohodnotit recept: