Velikonoční sušenky s vločkami a arašídovým máslem
Předehřejeme si troubu na 175 °C. Arašídové máslo, máslo a cukr dáme do mísy a šleháme do jemné hmoty (přibližně 1 minutu). Nakonec vmícháme vejce. V jiné misce si promícháme vločky a jedlou sodu. Sypkou směs přidáme k tekuté směsi a promícháme.
Připravíme si pekáč vyložený pečicím papírem. Rukama si nabereme menší koule, které pak trošku stlačíme do silnějších placek. Nakonec ozdobíme lentilkami.
Pečeme 9 až 12 minut, záleží na velikosti sušenek. Sušenky necháme na pekáči vychladnout a můžeme servírovat
Ingredience
- 70 g Emco jemných ovesných vloček s vlákninou
- 150 g arašídového másla (pokojové teploty)
- 50 g změklého másla
- 1 vajíčko pokojové teploty
- 100 g hnědého cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lentilky dle chuti :-)