Vločkový bananabread s goji a datlovým sirupem
Nejprve si rozmačkejte banány, až z nich bude kaše. Potom je promíchejte s datlovým sirupem, vejci a olivovým olejem. Prosijte si mouku s práškem do pečiva a spojte s vločkami a zbytkem těsta. Nakonec přidejte skořici, špetku soli a goji. Nalijte těsto do formy na chleba vymazaný máslem a vysypaný trochou jemných vloček. Pečte asi 45 minut při 180 stupních. Dejte si ho třeba s lehkým ovocným salátkem z kiwi, blumy a banánu zakápnutým citronovou šťávou.
Více receptů od S Julinkou v kuchyni na http://sjulinkouvkuchyni.cz/
Ingredience
- 3 banány
- 2 vejce
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 2 hrnky jemných ovesných vloček s vlákninou
- 3 lžíce datlového sirupu
- špetka soli
- 100 g olivového oleje
- lžička prášku do pečiva
- lžička skořice
- 100 g goji