Nanuky s praženými vločkami a ovocem

Nejdříve si připravíme pražené ovesné vločky… Med s olejem  zahříváme v hrnci nebo na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatava. Chceme-li mít nanuky chutnější přidáme při pražení semínka sezamu nebo nahrubo nasekané ořechy, popř. mandle.
Než nám pražené vločky vychladnou, pustíme se do přípravy nanuků :).
Dotuha vyšleháme smetanu, zlehka vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme třtinovým cukrem. Nakonec přidáme čerstvé ovoce ( plátky jahod, maliny, borůvky, ..) a vychladlé pražené vločky. Hotovou směs plníme do tvořítek (můžete použít ty, které máme v nabídce dárků od Tescomy) a necháme nejlépe přes noc mrazit.

Ingredience

Pražené ovesné vločky:
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový nebo sezamový)
  • sezam (drcené ořechy nebo mandle)
Směs na nanuky:
  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml měkkého tvarohu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • čerstvé ovoce
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Ovesné vločky jemné, 500 g
Ohodnotit recept: