Briošky s Emcotellou

Mléko a máslo společně ohřejeme, než se máslo úplně rozpustí. Do hnětací mísy dáme mouku, suché droždí, cukr, vejce, žloutek a nakonec vlažné mléko s máslem.

Hněteme pár minut, dokud nebude těsto vláčné. Poté těsto vyndáme z mísy, prohněteme ho ještě v ruce a vrátíme do čisté mísy, kterou přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme 1 – 1,5 hodiny kynout.

Až těsto vykyne, pomoučníme si pečicí papír, vyndáme těsto z mísy, prohněteme a rozválíme ho na obdélník asi 40-30 cm.

Obdélník pomažeme 2 vrchovatými lžícemi Super Emcotelly bez přidaného cukru, ale na jedné kratší straně necháme kousek těsta bez nátěrky. Nenatřenou část přeložíme do půlky obdélníku a pak přes ní přeložíme druhou čtvrtku (namazanou Emcotellou). Vyválíme obdélník asi tak 35-20 cm. Těsto necháme na pečícím papíru a přendáme si ho na plech. I s ním dáme asi tak na 10 minut do mrazáku – lépe se s ním bude pracovat.

Poté sejmeme z plechu pečicí papír s těstem. U těsta ořízneme strany, aby vznikl hezký rovný obdélník, ten si rozřízneme na půl po té delší straně a každou stranu si zase podélně rozřízneme tentokrát na 4 stejně široké dlouhé pruhy, které si zamotáme do roličky (šneka). Konec přimáčkneme dospodu, aby se neotevřeli při pečení. Dáme si je na plech, dlaní je troškou přimáčkneme a přikryjeme utěrkou. Necháme 45 minut kynout.

Troubu si předehřejeme na 175° C. Briošky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme asi tak 18-20 minut.

Ingredience

 
Další recepty v kategorii:
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Super Emcotella bez přidaného cukru, 200 g
Ohodnotit recept: