Cheesecake Digestive

Sušenky rozmixujeme v robotu nebo je vložíme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs nasypeme na dno kulaté formy (o průměru cca 25 cm) vyložené pečícím papírem a přitlačíme skleničkou. Na okraji směs trochu zvedneme do boků formy.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 minut.

Mezitím si připravíme krém. Ručně smícháme mascarpone s cukrem, poté po jednom přidáme vejce. Na závěr dochutíme citrónovou šťávou, případně i vanilkou. Krém nalijeme na mírně vychladlý korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C (horkovzdušná) přibližně 1 hodinu, doba pečení se liší u každé trouby. Pro ideální výsledek vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplněný vodou.

Po upečení necháme cheesecake dostatečně vychladit (nejlépe přes noc) a zdobíme dle své chuti :)..

Ingredience

  • 200 g sušenek Emco Digestive
  • 80 g másla
  • 500 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
Další recepty v kategorii: Dort
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Original
Ohodnotit recept: + + + + +