Cheesecake s jablky

Sušenky rozmixujte se 70 g másla. Díky máslu se vytvoří spojitá směs podobná drobence. Směs nasypte do pečícím papírem vyložené formy, přitlačte prsty nebo lžící ke dnu, rovnoměrně až ke stěnám formy. Vložte do lednice. Mezitím na pánvi rozpusťte zbytek másla, přidejte 50 g cukru a nakrájená oloupaná jablka. Nechte karamelizovat na mírném ohni. Jablka postupně změknou. V míse smíchejte sýr cottage, lučinu, tvaroh, vejce, zbylé cukry a škrob. Použijte elektrický šlehač nebo důkladně ručně promíchejte. Z lednice vyndejte formu s korpusem, na dno navršte jablka a pak tvarohovou směs. Pečte cca 75 minut v troubě vyhřáté na 150 °C . Po upečení uložte cheesecake minimálně na 4 hodiny vychladit do lednice.

Ingredience

  • 125 g másla
  • 2 lžíce škrobu
  • 2 velká jablka
  • 250 g tvarohu
  • 200 g Lučiny
  • 100 g sýru cottage (krémový sýr)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 g ovesných sušenek Emco Mysli na zdraví s jablky a skořicí
Další recepty v kategorii: Sušenky , Dort
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jablko a skořice
Ohodnotit recept: