Mini burger

Do misky si smíchejte cukr s vlažným mlékem, droždím, lžičkou mouky a nechejte 15 min aktivovat. V jiné misce si smícháte zbytek suché ingredience. Rozmačkejte si avokádo tak, aby nebyly žádné větší hrudky. Přidejte k mokré směsi a poradně promíchejte. Suchou směs postupně přidejte do mokré směsi a vypracujte těsto tak dlouho, dokud těsto nepřestane lepit (5-8min). Vypracované těsto nechejte kynout na teplem místě 2h. Po hodině těsto „probouchejte“ a vytvarujte bulky, přikryjte a nechte kynout další hodinu. Těsto pak potřete vajíčkem, posypte sezamem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 14min. (Pro sytější zelenou můžete přidat Matcha prášek.)

Více receptů od Hannpettsfood na https://www.instagram.com/hannpettsfood/

Ingredience

  • 2 lžíce cukru (dle svého výběru)
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 5 lžic vody
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g rozemletých ovesných vloček
  • 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 zralé avokádo
  • vajíčko na potření a sezam na posypání
Další recepty v kategorii: Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: + + + + +