Mrkvový dort

Vejce, cukr a javorový sirup vyšlehejte. Přidejte suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalijte do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy (menší průměr). Pečte zhruba 1h na 175 °C. Všechny přísady na krém: 250 g sýru (Lučina, Philadelphia,..), šťáva z ½ citrónu, 1 lžička javorového sirupu, 250 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání spojte a vyšlehejte. Dort nechte vychladnout, podélně rozpulte, natřete 1/3 krému. Zbytkem krému natřete celý dort. Nechte chladnout nejlépe do druhého dne, kdy se chutě pěkně rozleží.

Ingredience

  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vejce
  • 200 ml řepkového oleje
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 120 g polohrubé mouky
  • 40 g jemných ovesných vloček Emco (rozemletých)
  • 230 g nahrubo nastrouhané mrkve
  • 70 g drcených vlašských ořechů
Další recepty v kategorii: Dort , Ovesné vločky
K tomuto receptu potřebujete následující produkty Emco: Jemné
Ohodnotit recept: